Elkészítése
A tésztához először a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt a keveréket fokozatosan hozzáadjuk a cukros tojássárgájához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az így elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Miután a tészta megsült, konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a margarint és a porcukrot, majd habosra keverjük a krémet.
A krém felét a kihűlt tésztába töltjük, majd újra feltekerjük. A krém másik felét a tekercs külsejére kenjük. A tekercset három egyenlő részre vágjuk.
A csokoládét kockákra szedjük, és a tészta tetejére helyezzük, hogy ablakokat formázzanak. A vaníliás karikákat kerekekként illesztjük a tekercsek alá. Végül a gumicukrokat használjuk az ütközők kialakításához, a harmadik gumicukrot pedig kéményként helyezzük el a “vonaton”.
Így egy aranyos, finom vonat formájú süteményt kapunk, amely garantáltan elnyeri a gyerekek tetszését!
