Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Vörös bársony torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral és az aromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva. A lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport külön tálban összekeverjük. A kefirhez hozzáadjuk az ételszínezéket, majd ezt a keveréket felváltva adagoljuk a lisztes keverékkel a vajas krémhez, miközben folyamatosan keverjük. A szódabikarbónát egy kis pohárba […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.12.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral és az aromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva. A lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport külön tálban összekeverjük. A kefirhez hozzáadjuk az ételszínezéket, majd ezt a keveréket felváltva adagoljuk a lisztes keverékkel a vajas krémhez, miközben folyamatosan keverjük. A szódabikarbónát egy kis pohárba tesszük, ráöntjük az ecetet, és amikor felpezseg, azonnal a tésztához adjuk.

A masszából két lapot sütünk 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt. Ha a lapok kihűltek, mindkettőt hosszában kettévágjuk, így négy egyforma tortalapot kapunk.

A krém hozzávalóit simára keverjük, majd ezzel a krémmel megkenjük a tortalapokat. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét is.

Tetszés szerint díszíthetjük – például friss gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal vagy színes cukordarával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is