A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral és az aromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva. A lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport külön tálban összekeverjük. A kefirhez hozzáadjuk az ételszínezéket, majd ezt a keveréket felváltva adagoljuk a lisztes keverékkel a vajas krémhez, miközben folyamatosan keverjük. A szódabikarbónát egy kis pohárba tesszük, ráöntjük az ecetet, és amikor felpezseg, azonnal a tésztához adjuk.
A masszából két lapot sütünk 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt. Ha a lapok kihűltek, mindkettőt hosszában kettévágjuk, így négy egyforma tortalapot kapunk.
A krém hozzávalóit simára keverjük, majd ezzel a krémmel megkenjük a tortalapokat. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét is.
Tetszés szerint díszíthetjük – például friss gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal vagy színes cukordarával.