Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörös bársony torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 12 dkg vaj (vagy margarin )
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz kefir
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • piros ételfesték
  • 2 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 csomag bourbon vanília
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 2,5 dl habtejszín (keményre verve )
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral és az aromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva. A lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport külön tálban összekeverjük. A kefirhez hozzáadjuk az ételszínezéket, majd ezt a keveréket felváltva adagoljuk a lisztes keverékkel a vajas krémhez, miközben folyamatosan keverjük. A szódabikarbónát egy kis pohárba tesszük, ráöntjük az ecetet, és amikor felpezseg, azonnal a tésztához adjuk.

A masszából két lapot sütünk 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt. Ha a lapok kihűltek, mindkettőt hosszában kettévágjuk, így négy egyforma tortalapot kapunk.

A krém hozzávalóit simára keverjük, majd ezzel a krémmel megkenjük a tortalapokat. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét is.

Tetszés szerint díszíthetjük – például friss gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal vagy színes cukordarával.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/voros-barsony-torta-2/