A vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük. Folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a kefirben elkevert ételfestéket, a kakaóport és a vanília aromát. A krémnek pirosnak kell lennie.
Ezután fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk az ecetben felfuttatott szódabikarbónát is. A kész keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót. Ezután a habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
A kihűlt tortalapot három részre vágjuk, majd a két középső réteget megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, végül tetszés szerint díszítjük.