Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörös bársony torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 evőkanál piros ételfesték
  • 250 g kefir
  • kevés só

Krém

  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 125 g mascarpone
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 dl habtejszín
Vörös bársony torta

Elkészítése

A vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük. Folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a kefirben elkevert ételfestéket, a kakaóport és a vanília aromát. A krémnek pirosnak kell lennie.

Ezután fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk az ecetben felfuttatott szódabikarbónát is. A kész keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót. Ezután a habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.

A kihűlt tortalapot három részre vágjuk, majd a két középső réteget megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, végül tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/voros-barsony-torta/