Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Vörösbársony karácsonyfagömb torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótához egy tálban a lisztet, kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, cukrot és sót elkeverjük, egy másik edényben az írót, az olajat, vaníliaaromát, ételfestéket. A száraz alapanyagokhoz kanalanként hozzáadjuk a nedveseket és minden alkalommal jól elkeverjük, míg a végén szép, csomómentes nem lesz. Egy félgömb alakú tortaformát kibélelünk, majd beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Picipiros
Beküldte: 2023.01.03.

Piskóta

Krém

Bevonat

Elkészítése

A piskótához egy tálban a lisztet, kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, cukrot és sót elkeverjük, egy másik edényben az írót, az olajat, vaníliaaromát, ételfestéket.

A száraz alapanyagokhoz kanalanként hozzáadjuk a nedveseket és minden alkalommal jól elkeverjük, míg a végén szép, csomómentes nem lesz.

Egy félgömb alakú tortaformát kibélelünk, majd beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverés mellett 160 fokon kb 30-40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ezután a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a cukrászhabot felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt, a mascarponét és a vaníliát. 30 percig hűtőben tároljuk.

A piskótát óvatosan kiborítjuk a formából, majd lapjában egy éles késsel három részre vágjuk. Jó vastagon megkenjük krémmel a lapok között, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát úgy, hogy sima legyen a felülete.

A piros fondantot porcukros szilikon lapon kör alakban kinyújtjuk, majd a szilikonról finoman a félgömb piskótánkra borítjuk.

A fondant széleit a gömb aljához nyomkodjuk ügyelve rá, hogy a felület ne legyen ráncos a piskótán, az alján kilógó részeket pedig körben levágjuk. Fondant simító lappal addig simítgatjuk a tortánkat, amíg a felülete szép egyenletes nem lesz.

A fehér fondantot kinyújtjuk, majd a nyomókorongokkal kis hópihéket szaggatunk ki belőle és a tortára simítjuk őket. A maradék fondantból a torta tetejére fogantyút formázunk és egy szalagot átfűzünk rajta.

Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtőben hűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is