Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Zserbó torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztben elkeverjük az élesztőt, sót, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat és annyi tejföllel összedolgozzuk, hogy jól nyújtható legyen. A tésztát 5 cipóra osztjuk és egyenként 24 cm átmérőjű lapokká nyújtjuk. A darált diót keverjük össze a cukorral és a citrom héjával. A kapcsos tortaformánk aljába vágjunk sütőpapírból egy kört. Az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.01.02.

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

A lisztben elkeverjük az élesztőt, sót, szódabikarbónát és a porcukrot.

Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat és annyi tejföllel összedolgozzuk, hogy jól nyújtható legyen.

A tésztát 5 cipóra osztjuk és egyenként 24 cm átmérőjű lapokká nyújtjuk.

A darált diót keverjük össze a cukorral és a citrom héjával.

A kapcsos tortaformánk aljába vágjunk sütőpapírból egy kört. Az első lapot az aljára tesszük és bőven megkenjük lekvárral, majd cukrozott dióval megszórjuk. A másik lapot rátesszük és addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy a tészta.

A felső lapot megszurkáljuk villával (teljesen az aljáig), hogy a gőz távozni tudjon.

Fél órát kelni hagyjuk, majd 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Ha közben nagyon pirulna, akkor takarjuk le alufóliával. Ha megsült, akkor hagyjuk a formában kihűlni.

Az egész dióbeleket forgassuk meg az enyhén felvert tojásfehérjében, ezután egy villa segítségével egyenként emeljük ki őket és forgassuk meg a kristálycukorban. Tegyük egy rácsra, hogy a felesleges tojásfehérje le tudjon csöpögni. Mikor kicsit szikkadtak szórjuk meg meg bőven kristálycukorral és hagyjuk megszáradni.

A díszítéshez 10 dkg cukrot karamellizáljunk, amikor felolvad akkor a 2 marék diót beleforgatjuk. Egy vajjal lekent tányérra borítjuk és amikor kihűlt, aprítógépben apróra zúzzuk.

A díszítéshez a tortát állítsuk fejre, mert sülés közben a felső lap összezsugorodik. A csokit olvasszuk fel vízgőz fölött, keverjünk el benne egy evőkanál olajat, majd csorgassuk a torta tetejére. Kenjük el az oldalán a lefolyó csokit. Még mielőtt megdermedne óvatosan nyomkodjuk az oldalára a karamelles diót, a tetejére a cukrozott diót és a halmozzuk a torta közepére a csokis áfonya szemeket.

Ha megdermedt a csoki, szeletelhetjük is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is