Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Áfonyás-narancsos pácban érlelt szarvascomb nyársra fűzve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók kb. 6 db nyárshoz: 30 dkg szarvascomb 5 ek mustár 2 ek darabos áfonyalekvár 1 db narancs 1/2 tk. apróra vágott rozmaring só, bors 3 db közepes lilahagyma 3 db közepes paradicsom 10 dkg füstölt szalonna Elkészítése: A szarvascombot nagyobb darabokra (kb.3×3 cm) felkockázzuk sózzuk, majd borsozzuk. Mustárt, apróra vágott rozmaringot, áfonyalekvárt, narancs reszelt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Drága
BoldogKukta
Beküldte: 2016.06.20.

Elkészítése

Hozzávalók kb. 6 db nyárshoz:

  • 30 dkg szarvascomb
  • 5 ek mustár
  • 2 ek darabos áfonyalekvár
  • 1 db narancs
  • 1/2 tk. apróra vágott rozmaring
  • só, bors
  • 3 db közepes lilahagyma
  • 3 db közepes paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna


Elkészítése:

A szarvascombot nagyobb darabokra (kb.3×3 cm) felkockázzuk sózzuk, majd borsozzuk.

Mustárt, apróra vágott rozmaringot, áfonyalekvárt, narancs reszelt héját és levét összekeverjük és a húsokat beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Következő nap negyedekre vágjuk a paradicsomot, a lilahagymát és vékony szeleteket darabolunk a szalonnából.

Egy nyársra sorban felszúrjuk a lilahagymát, szalonnát, szarvascombot és a paradicsomot. Addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és nyársunk!

[box style=”info”]
Ha a nyársunk elfogy menet közben, akkor erősebb rozmaringágat használjunk helyettesítésként. Erre szúrjuk rá a húst és a zöldségeket![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
BoldogKukta
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is