Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Bográcsos szarvaspörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 kg csontos szarvashús 5 fej vöröshagyma fél fej fokhagyma 4 közepes paradicsom 3 nagyobb paprika 1,5 ek só 2 ek őrölt pirospaprika 1 kk egész kömény őrölt bors 1 dl száraz bor 2 ek zsír Elkészítése: A bográcsban felolvasztottam a zsírt, majd a nagyon csontos darabokat tettem a bogrács aljára. Erre került a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 kg csontos szarvashús
  • 5 fej vöröshagyma
  • fél fej fokhagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 3 nagyobb paprika
  • 1,5 ek só
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kk egész kömény
  • őrölt bors
  • 1 dl száraz bor
  • 2 ek zsír


Elkészítése:

A bográcsban felolvasztottam a zsírt, majd a nagyon csontos darabokat tettem a bogrács aljára. Erre került a kevésbé csontos, majd a színhús. A félkarikára vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát, valamint az apró darabokra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is ráterítettem a húsra.

Megsóztam, a köményt és kevés borsot is rászórtam.

Ezután csak néhányszor fordítottam a bográcson.Az alján lévő csontok miatt nem volt nehéz dolgom. Addig főztem, míg a hagyma, és a tetejére tett paprika, és paradicsom közt megjelentek a forrás nyomai, a buborékok. Ekkor kavartam meg először, és annyi vízzel öntöttem fel, amennyi ellepte.

A vizet időnként pótoltam. Az első jelek, hogy a pörkölt kezd megfőni abból láthatók, hogy a csontokról kezd leválni a hús. Kiválasztottam a legnagyobb darabot, és amikor azon is már alig volt hús, akkor tettem hozzá az őrölt pirospaprikát.

Ezután, már csak ismét fel kellett forralni, és készen volt a pörkölt. Ha akarod, ízesítheted enyhén csípősre, vagy akár erősre is. A vad elbírja, ha Te is bírod. Tehetsz hozzá borókát, erdei gombát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is