Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borókabogyós szarvaspörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg szarvashús (csonttal együtt )
  • 6-7 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál borókabogyó
  • 3 db paradicsom
  • 2 darab tv paprika
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 4 dl száraz vörösbor
  • só
  • bors
Borókabogyós szarvaspörkölt

Elkészítése

A bográcsban felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymákat. Üvegesre pirítjuk, ezt követően beletesszük a nagyobb kockákra vágott húst és a csontot. Néha megkavarjuk, hogy ne égjen le, és hagyjuk, hogy levet eresszen.

A paprikákat és a paradicsomot felaprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Ekkor tesszük bele a fűszereket is. A vizet csak akkor öntjük hozzá, amikor a hús már legalább fél órája forr, mivel sok levet ereszt. Ezek után 3-4 órán át főzzük, a szarvas korától függően.

Ha a szaft nagyon elfő, vízzel pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy egyszerre ne adjunk hozzá túl sok vizet. A főzés végeztével nokedlivel, uborkasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.

A nokedli receptért kattints ide!

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/borokabogyos-szarvasporkolt/