Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Fácánkakas leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk. Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni. Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk.

Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni.

Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan sárga és kristálytiszta a húsleves).

Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően kb 1,5-2 óra.

Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest és befőzzük a tésztával.

Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és húst.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is