Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fácánkakas leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab fácánkakas
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 0,5 fej zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6 darab szemesbors
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • só
  • 1 darab kelkáposztalevél
  • 0,5 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab krumpli
  • 20 dkg csiga tészta

Elkészítése

A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk.

Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni.

Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan sárga és kristálytiszta a húsleves).

Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően kb 1,5-2 óra.

Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest és befőzzük a tésztával.

Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és húst.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/facan-kakas-leves/