Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Fácánpörkölt főtttésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fácánpörkölt különleges fogás, amely igazi ünnepi ételnek számít. A vad jellegzetes íze a klasszikus pörköltalappal, a zöldségekkel és a lecsóval együtt igazán gazdag és tartalmas ételt ad. Főtt tésztával tálalva laktató és ízletes ebéd vagy vacsora készül belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olajon aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt fácánhúst. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd hozzáadjuk az erős Pistát, a karikára vágott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot. Amikor felforrt, beletesszük a lecsót is. A húst lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, és a szaft szépen besűrűsödik.

A kész pörköltet kifőtt tésztával tálaljuk.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, egy kevés vörösbort is adhatunk a főzés közben a pörkölthöz. Aki szereti a csípősebb ételeket, az erős Pistából tehet bele többet is, így még karakteresebb lesz az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is