A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olajon aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt fácánhúst. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd hozzáadjuk az erős Pistát, a karikára vágott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot. Amikor felforrt, beletesszük a lecsót is. A húst lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, és a szaft szépen besűrűsödik.
A kész pörköltet kifőtt tésztával tálaljuk.
Tipp
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, egy kevés vörösbort is adhatunk a főzés közben a pörkölthöz. Aki szereti a csípősebb ételeket, az erős Pistából tehet bele többet is, így még karakteresebb lesz az étel.