Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fácánpörkölt főtttésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db fácán
  • 3 fej vöröshagyma
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • delikát
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 4-5 evőkanál lecsó

Elkészítése

A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olajon aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt fácánhúst. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd hozzáadjuk az erős Pistát, a karikára vágott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot. Amikor felforrt, beletesszük a lecsót is. A húst lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, és a szaft szépen besűrűsödik.

A kész pörköltet kifőtt tésztával tálaljuk.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, egy kevés vörösbort is adhatunk a főzés közben a pörkölthöz. Aki szereti a csípősebb ételeket, az erős Pistából tehet bele többet is, így még karakteresebb lesz az étel.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/facanporkolt-fotttesztaval/