Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás marharagu kuszkusszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg marhahús
  • 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3-4 db babérlevél
  • oregánó
  • 1 szelet gyömbér
  • 3 paradicsom
  • 1 paprika
  • 4 dl vörösbor
  • 4 dl víz
  • 2 pörköltkocka
  • 3 sárgarépa
  • 1 doboz csiperke gomba
  • 1 doboz kuszkusz
  • ételízesítő
  • bors
  • olívaolaj


Elkészítése:

A megmosott és szárazra törölt marhahúst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kissé megpároljuk.

Felöntjük a borral és a vízzel, beletesszük az áttört fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, megborsozzuk és beletesszük a pörköltkockákat is.

Fedő alatt kb 2 órán át hagyjuk főni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és a felszeletelt gombát is és még 20 percet főzzük.

A kuszkuszt hőálló tálba tesszük és felöntjük ugyanannyi forró vízzel. Megsózzuk és adunk hozzá egy kevés olívaolajat, majd fóliával lefedjük. 5 perc múlva levesszük a fóliát és átkeverjük a kész kuszkuszt.

A marharagut a kuszkusszal tálaljuk.

[box style=”info”]Ízlés szerint tálalható más körettel is. Én különlegesebbé szerettem volna tenni a kuszkusszal és bátran mondhatom, hogy sikerült! :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/gombas-marharagu-kuszkusszal/