Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Mustáros tavaszi nyúlragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg a részeit. A szalonna zsírját süssük ki. A kisülő szalonna zsírján a húsdarabokat pirítsuk körbe és hagyjuk, hogy szint kapjanak. A lepirult húsdarabokat vegyük ki a serpenyőből, tegyük a helyére a felkockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát. Pirítsuk jól össze a kétféle zöldséget. Adjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.01.16.

Hozzávalók:

Sűrítéshez:

Elkészítése

A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg a részeit.

A szalonna zsírját süssük ki. A kisülő szalonna zsírján a húsdarabokat pirítsuk körbe és hagyjuk, hogy szint kapjanak. A lepirult húsdarabokat vegyük ki a serpenyőből, tegyük a helyére a felkockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.

Pirítsuk jól össze a kétféle zöldséget. Adjuk hozzá a mustárt és a pikáns (dijoni) mustárt és a lekvárt. Keverjük össze a fűszereket a hagymával és a répával, majd tegyük a serpenyőbe vissza a húsdarabokat.

Engedjük fel annyi zöldség alaplével, amennyi ellepi a húst. Adjunk hozzá pár szem boróka bogyót is és ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le az edényünket és főzzük puhára a húst.

Amíg a húsunk puhul, a konyhakészre előkészített gombát egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a húsunk már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a zöldborsót és gombát. Főzzük addig, amíg a zöldségek és hús is teljesen meg nem puhul.

Az étkezési keményítőt és mustárt keverjük simára 1 dl vízzel. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot és keverjük simára az egészet. Adjuk a tejszínes keveréket a raguhoz és forraljuk jól be vele.

Kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval és borssal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is