Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros tavaszi nyúlragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyúlhús (egész házi nyúl)
  • 20 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 kiskanál áfonyalekvár (vagy más savanykás lekvár)

Sűrítéshez:

  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg tejszínes krémsajt

Elkészítése

A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg a részeit.

A szalonna zsírját süssük ki. A kisülő szalonna zsírján a húsdarabokat pirítsuk körbe és hagyjuk, hogy szint kapjanak. A lepirult húsdarabokat vegyük ki a serpenyőből, tegyük a helyére a felkockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.

Pirítsuk jól össze a kétféle zöldséget. Adjuk hozzá a mustárt és a pikáns (dijoni) mustárt és a lekvárt. Keverjük össze a fűszereket a hagymával és a répával, majd tegyük a serpenyőbe vissza a húsdarabokat.

Engedjük fel annyi zöldség alaplével, amennyi ellepi a húst. Adjunk hozzá pár szem boróka bogyót is és ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le az edényünket és főzzük puhára a húst.

Amíg a húsunk puhul, a konyhakészre előkészített gombát egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a húsunk már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a zöldborsót és gombát. Főzzük addig, amíg a zöldségek és hús is teljesen meg nem puhul.

Az étkezési keményítőt és mustárt keverjük simára 1 dl vízzel. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot és keverjük simára az egészet. Adjuk a tejszínes keveréket a raguhoz és forraljuk jól be vele.

Kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval és borssal.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/mustaros-tavaszi-nyulragu/