Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nyúlpaprikás bográcsban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db nyúl
  • 4 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 evőkanál zsír
  • só
  • bors
  • 0,5 dl vörösbor
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zöld paprika
  • 2 darab paradicsom

Elkészítése

A húst kisebb darabokra vágjuk. 4 fej vöröshagymát megtisztítunk és kockákra vágjuk, majd egy nagyobb lábosba vagy bográcsba tesszük. Hozzáadjuk a 10 dkg apró csíkokra szelt füstölt szalonnát és 5 evőkanál sertészsírt. A hagymát üvegesre pároljuk, majd megsózzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.

Ezután azonnal hozzákeverjük a húst, fél liter meleg vízzel felengedjük, megsózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, és fél dl vörösbort öntünk bele, hogy a hús ne essen szét főzés közben. Az egészet fedő alatt főzzük.

Amikor a hús megpuhult, beleszelünk 5-6 gerezd fokhagymát, hozzáadunk egy kockára vágott zöldpaprikát és 2 meghámozott, apróra szelt paradicsomot. Még pár percig főzzük, amíg minden jól összeérik.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/nyulpaprikas-bogracsban/