A húst kisebb darabokra vágjuk. 4 fej vöröshagymát megtisztítunk és kockákra vágjuk, majd egy nagyobb lábosba vagy bográcsba tesszük. Hozzáadjuk a 10 dkg apró csíkokra szelt füstölt szalonnát és 5 evőkanál sertészsírt. A hagymát üvegesre pároljuk, majd megsózzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
Ezután azonnal hozzákeverjük a húst, fél liter meleg vízzel felengedjük, megsózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, és fél dl vörösbort öntünk bele, hogy a hús ne essen szét főzés közben. Az egészet fedő alatt főzzük.
Amikor a hús megpuhult, beleszelünk 5-6 gerezd fokhagymát, hozzáadunk egy kockára vágott zöldpaprikát és 2 meghámozott, apróra szelt paradicsomot. Még pár percig főzzük, amíg minden jól összeérik.