Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nyúlragu marengói-módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg nyúlhús
  • 40 dkg laskagomba
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A nyúlhúst (a combokat és a gerincet) kisebb darabokra vágjuk és besózzuk. Lereszelünk egy nagy fej vöröshagymát, és apróra vágunk egy csokornyi petrezselymet. Kevés forró olajon kissé megpirítjuk a húst.

Ha már kezd színesedni, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet. Megkeverjük, aláöntünk két dl száraz fehérbort, majd lassú tűzön fedő alatt megpároljuk. Megtisztítunk, majd felszeletelünk negyven dkg laskagombát, és amikor a nyúl már félig megpuhult, a húshoz adjuk.

Ha a gomba kieresztette a levét, még egy dl bort öntünk hozzá. Amint elkészült a hús, egy púpos evőkanál lisztet szórunk bele, majd felforraljuk, hogy a leve besűrűsödjön. Végül megborsozzuk, hozzákeverünk egy dl paradicsomlevet, és levesszük a tűzről. Sült krumplival tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/nyulragu-marengoi-modra/