Elkészítése
A nyúlcombokat megspékeljük fokhagymával.
A szalonnát egy serpenyőben félig kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a spékelt combokat, és minden oldalukon megpirítjuk. Közben a szalonna teljesen kisül.
A megpirított húst egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a serpenyőből visszamaradt szalonnás zsiradékot, valamint 1 dl vizet. Lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ezután kivesszük a combokat, a csont két oldalán a húst bevágjuk, és mindkét oldalra egy-egy szelet vöröshagymát teszünk. Szükség esetén enyhén megsózzuk. A combokat visszatesszük a sütőedénybe, mellé helyezünk egy szál rozmaringot, és 200 fokon további 10–15 percig sütjük.
A megsült combokat kivesszük és melegen tartjuk.
A pecsenyelevet visszaöntjük abba a serpenyőbe, amelyben a húst pirítottuk. Hozzáadjuk az 1 dl bort és a 2 dl főzőtejszínt, majd étkezési keményítővel besűrítjük. Ezt a mártást a hús mellé kínáljuk.
Tálalás:
Burgonyapürével tálaljuk.
