Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Rozmaringos nyúlcomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nyúlcombokat megspékeljük fokhagymával. A szalonnát egy serpenyőben félig kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a spékelt combokat, és minden oldalukon megpirítjuk. Közben a szalonna teljesen kisül. A megpirított húst egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a serpenyőből visszamaradt szalonnás zsiradékot, valamint 1 dl vizet. Lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a combokat, a csont két […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Turmezei Rita
Beküldte: 2013.06.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A nyúlcombokat megspékeljük fokhagymával.

A szalonnát egy serpenyőben félig kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a spékelt combokat, és minden oldalukon megpirítjuk. Közben a szalonna teljesen kisül.

A megpirított húst egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a serpenyőből visszamaradt szalonnás zsiradékot, valamint 1 dl vizet. Lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Ezután kivesszük a combokat, a csont két oldalán a húst bevágjuk, és mindkét oldalra egy-egy szelet vöröshagymát teszünk. Szükség esetén enyhén megsózzuk. A combokat visszatesszük a sütőedénybe, mellé helyezünk egy szál rozmaringot, és 200 fokon további 10–15 percig sütjük.

A megsült combokat kivesszük és melegen tartjuk.

A pecsenyelevet visszaöntjük abba a serpenyőbe, amelyben a húst pirítottuk. Hozzáadjuk az 1 dl bort és a 2 dl főzőtejszínt, majd étkezési keményítővel besűrítjük. Ezt a mártást a hús mellé kínáljuk.

Tálalás:

Burgonyapürével tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Turmezei Rita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is