Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozmaringos nyúlcomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db nyúlcomb
  • 5 dkg füstölt szalonna (kockázott)
  • 1 dl bor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 szál rozmaring
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • étkezési keményítő

Elkészítése

A nyúlcombokat megspékeljük fokhagymával.

A szalonnát egy serpenyőben félig kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a spékelt combokat, és minden oldalukon megpirítjuk. Közben a szalonna teljesen kisül.

A megpirított húst egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a serpenyőből visszamaradt szalonnás zsiradékot, valamint 1 dl vizet. Lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Ezután kivesszük a combokat, a csont két oldalán a húst bevágjuk, és mindkét oldalra egy-egy szelet vöröshagymát teszünk. Szükség esetén enyhén megsózzuk. A combokat visszatesszük a sütőedénybe, mellé helyezünk egy szál rozmaringot, és 200 fokon további 10–15 percig sütjük.

A megsült combokat kivesszük és melegen tartjuk.

A pecsenyelevet visszaöntjük abba a serpenyőbe, amelyben a húst pirítottuk. Hozzáadjuk az 1 dl bort és a 2 dl főzőtejszínt, majd étkezési keményítővel besűrítjük. Ezt a mártást a hús mellé kínáljuk.

Tálalás:

Burgonyapürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/rozmaringos-nyulcomb/