Elkészítése
A megtisztított fácánt húsleves alaplében puhára főzzük, majd óvatosan kiemeljük és hőálló tálba tesszük. Sóval, borssal és egy kevés delikáttal megszórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk.
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és bőségesen megtűzdeljük vele a fácánt. A húsleves alapléből is locsolunk rá, majd előmelegített sütőben készre sütjük, közben időnként a saját levével meglocsolva, hogy ne száradjon ki.
Tálalás
A fácánt forrón, szeletelve kínáljuk, köretként párolt zöldségek, burgonyapüré vagy vadételekhez illő gyümölcsös mártás is jól passzol mellé.
Tipp
Ha intenzívebb ízvilágot szeretnénk, a húsleves főzőlevébe tehetünk borókabogyót, babérlevelet vagy kakukkfüvet. A szalonnát lecserélhetjük pancettára vagy vékonyra szeletelt füstölt sonkára is.
