Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Szalonnával spékelt fácánsült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalonnával spékelt fácánsült egy igazi ünnepi fogás, amely különleges alkalmakra kiváló választás. A húslevesben főzött, majd szalonnával gazdagon megtűzdelt fácán omlós, ízletes és szaftos marad, miközben a sütés során finoman megpirul.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A megtisztított fácánt húsleves alaplében puhára főzzük, majd óvatosan kiemeljük és hőálló tálba tesszük. Sóval, borssal és egy kevés delikáttal megszórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk.

A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és bőségesen megtűzdeljük vele a fácánt. A húsleves alapléből is locsolunk rá, majd előmelegített sütőben készre sütjük, közben időnként a saját levével meglocsolva, hogy ne száradjon ki.

Tálalás

A fácánt forrón, szeletelve kínáljuk, köretként párolt zöldségek, burgonyapüré vagy vadételekhez illő gyümölcsös mártás is jól passzol mellé.

Tipp

Ha intenzívebb ízvilágot szeretnénk, a húsleves főzőlevébe tehetünk borókabogyót, babérlevelet vagy kakukkfüvet. A szalonnát lecserélhetjük pancettára vagy vékonyra szeletelt füstölt sonkára is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is