Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnával spékelt fácánsült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db fácán
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • alaplé
  • bors
  • só
  • delikát
  • olaj

Elkészítése

A megtisztított fácánt húsleves alaplében puhára főzzük, majd óvatosan kiemeljük és hőálló tálba tesszük. Sóval, borssal és egy kevés delikáttal megszórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk.

A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és bőségesen megtűzdeljük vele a fácánt. A húsleves alapléből is locsolunk rá, majd előmelegített sütőben készre sütjük, közben időnként a saját levével meglocsolva, hogy ne száradjon ki.

Tálalás

A fácánt forrón, szeletelve kínáljuk, köretként párolt zöldségek, burgonyapüré vagy vadételekhez illő gyümölcsös mártás is jól passzol mellé.

Tipp

Ha intenzívebb ízvilágot szeretnénk, a húsleves főzőlevébe tehetünk borókabogyót, babérlevelet vagy kakukkfüvet. A szalonnát lecserélhetjük pancettára vagy vékonyra szeletelt füstölt sonkára is.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/szalonnaval-spekelt-facansult/