Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szekszárdi vaddisznó pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg vaddisznó comb
  • 15 dkg erdei gombakeverék
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 csipet egész köménymag
  • 1 csipet majoránna
  • só
  • bors
  • áfonyadzsem

Elkészítése

A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. A szalonnadarabokat félretesszük, majd a visszamaradt zsiradékban szalma sárgára dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor kész, félrehúzzuk a lábast, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük. Ezután jöhet az apró kockára vágott hús, amelyet folyamatosan kevergetve fehéredésig pörkölünk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát, valamint a fűszereket, majd végül beleöntjük a vörösbort. Az egészet fedő alatt puhára pároljuk. Körülbelül egy óra párolás után belekeverjük a megtisztított, feldarabolt gombát, és tovább főzzük, amíg minden megpuhul.

Tálaláskor vajas galuskával és áfonyadzsemmel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/szekszardi-vaddiszno-porkolt/