Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos szarvasragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg szarvashús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szem boróka bogyó
  • 1 mokkáskanál vad fűszerkeverék
  • 50 dkg vegyes gomba (csiperke, szegfűgomba)
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó

Habaráshoz

  • 0,5 marék friss vagy szárított tárkony
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  • 1 citrom leve

Elkészítése

Készítsük elő konyhakészre a húst.

A hagymát, fokhagymát és a kicsit összetört boróka bogyót dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a húst. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús saját levében párolódjon meg (időnként nézzük meg, hogy van-e rajta elég folyadék, ha kell akkor kevéssel pótoljuk).

Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a feldarabolt sárgarépát, zöldséget, majd szórjuk meg a vadfűszerrel és keverjük el.

Amíg tovább puhul a hús, a gombát pirítsuk meg egy serpenyőben.

Ezután felöntjük vízzel a ragut, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát. Amikor a hús és zöldségek is megpuhulnak készítsük el a habarást.

Az apróra vágott tárkonyra facsarjuk rá 1 citrom levét, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejszínt, majd keverjük el az egészet. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, majd habarjuk be vele a levest.

Az elkészült levest szükség szerint ízesítsük sóval, borssal, citromlével.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/tarkonyos-szarvasragu-leves/