Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Tejfölös nyúlpaprikás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymákat felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk és hideg vízben áztatjuk. A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymákat és megpirítjuk Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát. Felöntjük 2 dl vízzel és addig forraljuk, amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2020.10.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymákat felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk és hideg vízben áztatjuk.

A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymákat és megpirítjuk Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát.

Felöntjük 2 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a húst, 2 dl vörösbort, majd felöntjük vízzel. Sózzuk borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük. Fedő alatt 2-2,5 óra alatt puhára főzzük, figyelve arra, hogy az elforrt levet pótoljuk.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a a maradék bort és annyi fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen.

A tejfölt egy kis tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és szedünk hozzá a pörkölt levéből. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a paprikáshoz és összeforraljuk.

Miután elkészült, tejföllel és galuskával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is