Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös nyúlpaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,2 kg nyúlhús
  • 3 fej fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl vörösbor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • őrölt fűszerkömény
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

A hagymákat felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk és hideg vízben áztatjuk.

A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymákat és megpirítjuk Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát.

Felöntjük 2 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a húst, 2 dl vörösbort, majd felöntjük vízzel. Sózzuk borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük. Fedő alatt 2-2,5 óra alatt puhára főzzük, figyelve arra, hogy az elforrt levet pótoljuk.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a a maradék bort és annyi fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen.

A tejfölt egy kis tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és szedünk hozzá a pörkölt levéből. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a paprikáshoz és összeforraljuk.

Miután elkészült, tejföllel és galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/tejfolos-nyulpaprikas/