Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg felsál
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg zsír
  • 5 db kockacukor
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • ecet
  • mustár
  • kevés citromhéj

Elkészítése

A karikákra vágott zöldségeket és a hagymát annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és sóval, borssal, citromhéjjal, babérlevéllel meg ecettel ízesítve puhára főzzük. Ezt a kihűlt páclevet a lehártyázott húsra öntjük, és a hűtőszekrényben 1-2 napig állni hagyjuk, a húst a páclében többször megforgatjuk.

Párolás előtt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, az olajban megforgatjuk, megsózzuk, és egy kevés páclével puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük és megpirítjuk a leszűrt zöldségeket meg a cukrot, a liszttel meghintjük, majd tovább pirítva, az átszűrt páclével engedjük fel. (Még zamatosabb, ha a cukrot külön megpirítjuk, egy kevés páclével simára forraljuk, és a mártáshoz öntjük.) A mártást áttörjük, bőven megtejfölözzük, és a húst visszatéve pár percig forraljuk. Zsemlegombóccal körítve tálaljuk. (Még finomabb a páclé, ha egy kevés vörösbort is öntünk bele.)

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/vadas-hus/