Alap:
Az apróra vágott szalonnát, a vöröshagymát és a préselt fokhagymát kevés olajon pirítjuk, majd alacsony lángon dinszteljük.
Hús előkészítése:
A nyulat feldaraboljuk, alaposan átmossuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Átpirítjuk, amíg a hús minden oldala kicsit megpirul.
Amikor a hús lepirult, az edényt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és a pörkölt kockával fűszerezzük. Ezután közepes lángon, lassan főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ez körülbelül másfél-két órát vesz igénybe.
Tálalás:
A kész vadnyúl pörköltet főtt burgonyával, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. A szaftos, fűszeres étel így adja ki igazán a hagyományos ízvilágát.
Tipp:
A pörköltet különlegesebbé tehetjük egy kevés vörösbor hozzáadásával, ami kiemeli a nyúlhús aromáját. Ha szeretjük a csípősebb ízeket, főzés közben adhatunk hozzá friss vagy szárított erőspaprikát is.