Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadnyúl pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 3 szelet szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 darab pörköltszaft kocka
  • 5 dl víz (kb)
  • 1,5 kg nyúlhús
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 evőkanál majoránna
  • só
  • bors

Elkészítése

Alap:

Az apróra vágott szalonnát, a vöröshagymát és a préselt fokhagymát kevés olajon pirítjuk, majd alacsony lángon dinszteljük.

Hús előkészítése:

A nyulat feldaraboljuk, alaposan átmossuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Átpirítjuk, amíg a hús minden oldala kicsit megpirul.

Amikor a hús lepirult, az edényt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és a pörkölt kockával fűszerezzük. Ezután közepes lángon, lassan főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ez körülbelül másfél-két órát vesz igénybe.

Tálalás:

A kész vadnyúl pörköltet főtt burgonyával, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. A szaftos, fűszeres étel így adja ki igazán a hagyományos ízvilágát.

Tipp:

A pörköltet különlegesebbé tehetjük egy kevés vörösbor hozzáadásával, ami kiemeli a nyúlhús aromáját. Ha szeretjük a csípősebb ízeket, főzés közben adhatunk hozzá friss vagy szárított erőspaprikát is.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/vadnyul-porkolt/