Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Vargányás vadragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vargányás vadragu igazi különlegesség, amelyben a vadhús karakteres íze és a vargánya aromája tökéletes harmóniát alkot. A fűszeres, boros pác puhává és ízletessé teszi a húst, a tejföllel és tejszínnel dúsított szaft pedig krémes, gazdag ragut eredményez. Ünnepi fogásként és vendégváróként is nagyszerű választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.10.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A vaddisznó combot kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A fehérbort összekeverjük a babérlevéllel, borókabogyóval, őrölt borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával, majd a húsdarabokat beleforgatjuk, és egy éjszakára a hűtőben érleljük.

Másnap a vajat lábasban felolvasztjuk, a húst kivesszük a pácléből és minden oldalát megpirítjuk rajta. A leszűrt páclevet és a húslevest (vagy leveskockával készített alaplevet) hozzáöntjük, majd kis lángon 1–1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.

A megtisztított vargányát csíkokra vágjuk, és a majdnem kész raguba tesszük. 10 percig együtt főzzük.

A tejfölt a vörösborral, a főzőtejszínnel és a liszttel simára keverjük, majd a raguba öntjük. Néhány percig összeforraljuk, végül pár csepp citromlével frissítjük.

Forrón, párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp

A vargánya helyett más erdei gombával, például rókagombával vagy csiperkével is elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is