Elkészítése
A vaddisznó combot kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A fehérbort összekeverjük a babérlevéllel, borókabogyóval, őrölt borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával, majd a húsdarabokat beleforgatjuk, és egy éjszakára a hűtőben érleljük.
Másnap a vajat lábasban felolvasztjuk, a húst kivesszük a pácléből és minden oldalát megpirítjuk rajta. A leszűrt páclevet és a húslevest (vagy leveskockával készített alaplevet) hozzáöntjük, majd kis lángon 1–1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.
A megtisztított vargányát csíkokra vágjuk, és a majdnem kész raguba tesszük. 10 percig együtt főzzük.
A tejfölt a vörösborral, a főzőtejszínnel és a liszttel simára keverjük, majd a raguba öntjük. Néhány percig összeforraljuk, végül pár csepp citromlével frissítjük.
Forrón, párolt rizzsel kínáljuk.
Tipp
A vargánya helyett más erdei gombával, például rókagombával vagy csiperkével is elkészíthető.

