Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargányás vadragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg vaddisznó comb
  • 3 darab babérlevél
  • 4 szem borókabogyó
  • 1 kis ág kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7 dkg vaj
  • 35 dkg vargánya gomba
  • 2 bögre húsleves alaplé
  • 1 dl vörösbor
  • só
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A vaddisznó combot kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A fehérbort összekeverjük a babérlevéllel, borókabogyóval, őrölt borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával, majd a húsdarabokat beleforgatjuk, és egy éjszakára a hűtőben érleljük.

Másnap a vajat lábasban felolvasztjuk, a húst kivesszük a pácléből és minden oldalát megpirítjuk rajta. A leszűrt páclevet és a húslevest (vagy leveskockával készített alaplevet) hozzáöntjük, majd kis lángon 1–1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.

A megtisztított vargányát csíkokra vágjuk, és a majdnem kész raguba tesszük. 10 percig együtt főzzük.

A tejfölt a vörösborral, a főzőtejszínnel és a liszttel simára keverjük, majd a raguba öntjük. Néhány percig összeforraljuk, végül pár csepp citromlével frissítjük.

Forrón, párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp

A vargánya helyett más erdei gombával, például rókagombával vagy csiperkével is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/varganyas-vadragu/