Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Vörösboros őzpörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg őzhús 4 fej vöröshagyma 20 dkg füstölt szalonna olaj őrölt csemege paprika só bors delikát 2 tk erős Pista 2 zöldpaprika 2 paradicsom 1 üveg lecsó 2,5 dl száraz vörösbor 3 kg burgonya Elkészítése: Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. Ezt követően egy lábasban a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
margo58
Beküldte: 2013.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg őzhús
  • 4 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt csemege paprika
  • bors
  • delikát
  • 2 tk erős Pista
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 üveg lecsó
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 3 kg burgonya


Elkészítése:

Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. Ezt követően egy lábasban a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát kiszedjük. A szalonna zsírján az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

Ezt követően beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, beletesszük a lecsót is, majd felöntjük a vörösborral, és időközönként megkeverve, addig főzzük amíg a hús megpuhul.

Amikor elkészült, főtt, sós, burgonyával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
margo58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is