Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros őzpörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg őzhús
  • 4 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt csemege paprika
  • só
  • bors
  • delikát
  • 2 tk erős Pista
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 üveg lecsó
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 3 kg burgonya


Elkészítése:

Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. Ezt követően egy lábasban a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát kiszedjük. A szalonna zsírján az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

Ezt követően beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, beletesszük a lecsót is, majd felöntjük a vörösborral, és időközönként megkeverve, addig főzzük amíg a hús megpuhul.

Amikor elkészült, főtt, sós, burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/vorosboros-ozporkolt/