Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Vörösboros vaddisznósült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vörösboros vaddisznósült különleges, fűszeres fogás, amelyben a pácolt hús, a gomba és a paradicsom harmonikusan egészítik ki egymást. Ünnepi asztalra vagy családi ebédre is remek választás, hiszen tartalmas és elegáns ízvilágot kínál.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
tundianna
Beküldte: 2013.08.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A karajt szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és mustárral. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, majd lefedve, hűtőben egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Sütés

Egy tepsit kiolajozunk, majd elrendezzük benne a bepácolt hússzeleteket. Rászórjuk a felszeletelt gombát, és leöntjük a ketchuppal elkevert vörösborral. Lefedve, előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Ezután a hús tetejére karikára vágott paradicsomot teszünk, és további 15 percig sütjük.

Tálalás

Forrón, friss kenyérrel, rizzsel vagy burgonyakörettel kínáljuk.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a pácba kevés őrölt borsot vagy rozmaringot is tehetünk. A vörösbort érdemes jó minőségű, száraz fajtából választani, mert ez erősen befolyásolja a végeredményt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
tundianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is