Előkészítés
A karajt szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és mustárral. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, majd lefedve, hűtőben egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Sütés
Egy tepsit kiolajozunk, majd elrendezzük benne a bepácolt hússzeleteket. Rászórjuk a felszeletelt gombát, és leöntjük a ketchuppal elkevert vörösborral. Lefedve, előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Ezután a hús tetejére karikára vágott paradicsomot teszünk, és további 15 percig sütjük.
Tálalás
Forrón, friss kenyérrel, rizzsel vagy burgonyakörettel kínáljuk.
Tipp
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a pácba kevés őrölt borsot vagy rozmaringot is tehetünk. A vörösbort érdemes jó minőségű, száraz fajtából választani, mert ez erősen befolyásolja a végeredményt.