Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros vaddisznósült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg karaj
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 dl vörösbor
  • só
  • olaj

Elkészítése

Előkészítés

A karajt szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és mustárral. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, majd lefedve, hűtőben egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Sütés

Egy tepsit kiolajozunk, majd elrendezzük benne a bepácolt hússzeleteket. Rászórjuk a felszeletelt gombát, és leöntjük a ketchuppal elkevert vörösborral. Lefedve, előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Ezután a hús tetejére karikára vágott paradicsomot teszünk, és további 15 percig sütjük.

Tálalás

Forrón, friss kenyérrel, rizzsel vagy burgonyakörettel kínáljuk.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a pácba kevés őrölt borsot vagy rozmaringot is tehetünk. A vörösbort érdemes jó minőségű, száraz fajtából választani, mert ez erősen befolyásolja a végeredményt.

https://receptneked.wps.hu/vad-receptek/vorosboros-vaddisznosult/