Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Variációk zserbóra: 7 szuper recepttel

Nincs karácsony Reszkessetek betörők és zserbó nélkül! :) Mi most az utóbbiból gyűjtöttünk össze 7 szuper receptet!
Beküldte: 2015.12.19.

1. Békebeli zserbó

bekebeli

Hozzávalók:
Tészta:

  1. 45 dkg liszt
  2. 20 dkg zsír
  3. 1 ek porcukor
  4. 1/2 cs sütőpor
  5. 1/2 cs élesztő
  6. 1 cs vaníliás cukor
  7. 1 egész tojás
  8. 2 tojás sárgája
  9. 2-3 ek tejföl

Töltelék:

  1. 40 dkg darált dió
  2. ízlés szerint cukor
  3. 1 cs vaníliás cukor
  4. citromhéj
  5. rum a sorok locsolásához
  6. 1 üveg baracklekvár

Tetejére:

  1. csoki (én mikulásokat olvasztottam fel étolajjal és egy kis kakaóval)

A recept ide kattintva folytatódik!

[wp_ad_camp_5]

2. Mákos zserbó

makoszserbo

Hozzávalók:
Tészta:

  1. 30 dkg finomliszt
  2. 12 dkg margarin
  3. 1 tojás sárgája
  4. 2 ek porcukor
  5. csipet só
  6. 5 g élesztő
  7. 0,5 dl tej
  8. 1 ek tejföl
  9. 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna

Töltelék:

  1. Szilvalekvár
  2. 15 dkg darált mák
  3. 10-12 dkg porcukor (lekvár ha édesebb lehet kevesebb a cukor)
  4. reszelt citromhéj
  5. ízlés szerint fahéj

Tetejére:

  1. 150 g jó minőségű étcsokoládé és mandula szeletek

A recept ide kattintva folytatódik!

3. Fehércsokis zserbó

fehercsokis

Hozzávalók:

  1. 25 dkg margarin
  2. 60 dkg liszt
  3. 10 dkg cukor
  4. 2 tojás sárgája
  5. 3 kanál tejföl
  6. 2 dkg élesztő

A töltelékhez

  1. 25 dkg baracklevkár
  2. 35 dkg darált dió
  3. 20 dkg porcukor
  4. citrom héja

A tetejére:

  1. 1 tábla fehér tortabevonó
  2. 5 dkg margarin
  3. 2 kanál olaj

A recept ide kattintva folytatódik!

[wp_ad_camp_5]

4. Túrós zserbó

turoszserbo

Hozzávalók:

A kakaós laphoz:

  1. 25 dkg liszt
  2. 10 dkg kristálycukor
  3. 6 dkg margarin
  4. 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  5. 1 kiskanál szódabikarbóna
  6. 2 kiskanál sütőpor
  7. 3 evőkanál tejföl

A sárga laphoz:

  1. 15 dkg liszt
  2. 5 dkg kristálycukor
  3. 3 dkg margarin
  4. 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  5. 1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl

A túrótöltelékhez:

  1. 50 dkg túró
  2. 20 dkg kristálycukor
  3. 2 evőkanál búzadara
  4. 3 db tojás
  5. 1 db citrom reszelt héja
  6. 2 evőkanál tejföl
  7. 1 csomag vaníliás cukor

A lapok megszórásához:

  1. 20 dkg baracklekvár
  2. 15 dkg darált dió(dejó is használható)

A tetejére:

  1. 3 evőkanál étolaj
  2. 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)

A recept ide kattintva folytatódik!

5. Mézes zserbó

mezeszserbo

Hozzávalók:
Tésztához:

  1. 45 dkg liszt
  2. 10 dkg porcukor
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. 4-5 ek tej
  5. 1 db felvert tojás
  6. 4 ek méz
  7. 3 ek olvasztott zsír
  8. 1 tk szódabikarbóna

Töltelékhez:

  1. 0,5 l tej
  2. 25 dkg vaj
  3. 2 csomag vaníliás cukor
  4. 15 dkg porcukor
  5. 1 db tojássárgája
  6. 10 dkg búzadara
  7. baracklekvár
  8. tortabevonó

A recept ide kattintva folytatódik!

[wp_ad_camp_5]

6. Almás zserbó

almaszserbo

Hozzávalók:
Tésztához:

  1. 1 teáskanál porcukor
  2. 1,5 langyos tej
  3. 2 dkg élesztő
  4. 8 dkg porcukor
  5. 15 dkg margarin
  6. 3 tojás
  7. 50 dkg liszt

Töltelék:

  1. 1 kg alma
  2. 30 dkg darált dió
  3. 15 dkg porcukor
  4. 35 dkg almalekvár
  5. őrölt fahéj

Tetejére:

  1. 10 dkg étcsokoládé
  2. 3 evőkanál olaj

A recept ide kattintva folytatódik!

7. Grízes zserbó

zserbo

Hozzávalók:
Tésztához:

  1. 60 dkg liszt
  2. 1 csomag sütőpor
  3. 1 csomag szárított élesztő
  4. 25 dkg margarin
  5. 2 tojássárgája
  6. 6 dkg cukor
  7. 1 dl tej
  8. csipet só

Krém:

  1. 5 dl tej
  2. 15 dkg porcukor
  3. 6 evőkanál búzadara
  4. 10 dkg vaj

Töltelék:

  1. darált dió
  2. cukor
  3. lekvár

A recept ide kattintva folytatódik!

Beküldte: 2015.12.19.