Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adjuk és egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk sütőpapírral bélelt tepsiben (23*38 cm). 190 fokra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.02.29.

A tésztához

A töltelékhez

A csoki réteghez

A bevonathoz

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adjuk és egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk sütőpapírral bélelt tepsiben (23*38 cm). 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a lapokat, amiket kihűtünk.

Krém és összeállítás:

A tejszínt a vaníliás cukorral és mézzel kemény habbá verjük, majd a krémet szintén elfelezzük.

Az egyik lapot egy tálcára tesszük és lekenjük a krém felével.

A csokoládét, vajat, olajat és kakaóport egy edényben összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni és ezt a masszát a tejszínes krémre simítjuk.

A tortát betesszük a fagyasztóba és kb 3 perc alatt a csokoládé megdermed.

Ezután rákentjük a maradék krémet és a másik lapot is ráhelyezzük. A tetejét egy kis nyújtófával simára igazítjuk, hogy a krém jól elsimuljon.

Bevonat elkészítése és tálalás:

A bevonat hozzávalóit egy kis edényben tűz felett felfőzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A mázat ráöntjük a torta tetejére és kissé megrázzuk a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tesszük a tortát.

4 óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szelhetjük a tortát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is