Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokit. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róluk. Kivajazott 2 darab őzgerinc formában, előmelegített sütőben 180 fokon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.01.02.

Hozzávalók

A bevonáshoz

Elkészítése

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokit. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róluk.

Kivajazott 2 darab őzgerinc formában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.

A kihűlt süteményünket bevonjuk csokival. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.

Díszítésnek karácsonyi csokoládé díszeket tettem rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is