Elkészítése
A kekszet összekeverjük a felolvasztott vajjal.
Egy 24 cm-es tortaforma alján egyenletesen eloszlatjuk a kekszet és kicsit lenyomkodjuk tenyérrel.
Ezt a kekszes alapot 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét, a cukrot, a lisztet és a tejfölt krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyenként adjuk a krémhez, majd addig keverjük, míg a krém már teljesen egynemű és habos lesz.
A sajtkrémet a morzsaalapra öntjük és egyenletesen elkenjük. Amikor kész, akkor 170 fokos sütőbe tesszük 40-50 percre, amíg a torta teteje aranybarna nem lesz.
Amikor kihűl a torta, akkor óvatosan körbevágjuk a forma szélénél és lecsatoljuk az oldalát, de nem vesszük le a talpról a süteményt.
Én meggyes szószt tettem rá (gyümölcsdarabos házi meggylekvárhoz tettem még meggybefőttet), de lehet akár karamell öntettel, csokiszósszal vagy csak porcukorral a tetején fogyasztani, mindegyik változat isteni!










