Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Káposztaágyon főtt gőzgombóc sült oldalassal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Gőzgombóc: Először az élesztőt a cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és a zsírt, majd a maradék tejjel simára dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 13 darabra vágjuk és gombócokat formázunk belőlük. Egy nagyobb edény aljára káposztát terítünk és 1-2 dl vízzel felöntjük. Amikor forr, ráhelyezzük a gombócokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.02.29.

Hozzávalók

A gőzgombóchoz

A sült húshoz

A sütéshez

Elkészítése

Gőzgombóc:

Először az élesztőt a cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és a zsírt, majd a maradék tejjel simára dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 13 darabra vágjuk és gombócokat formázunk belőlük.

Egy nagyobb edény aljára káposztát terítünk és 1-2 dl vízzel felöntjük. Amikor forr, ráhelyezzük a gombócokat úgy, hogy ne érintkezzenek egymással. Figyeljünk arra, hogy a gombócok meg fognak dagadni. A gombócokra is szórunk egy kis káposztát, hogy megvédjük őket a lecsöpögő gőztől.

Fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig gőzöljük.

A fedőt eltávolítva a gombócokat egy tálra szedjük, majd folytatjuk az eljárást a maradék gombócokkal, amíg mind el nem készülnek. Ez egy rendkívül különleges és nagyon finom étel, amely friss káposztával is elkészíthető.

Káposzta elkészítse:

A szalonnát apróra vágjuk. A káposztát enyhén megmossuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk és felforrósított olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát és a többi hozzávalót, a pirospaprikát kivéve.

1-2 dl vízzel felöntjük, fedő alatt pároljuk, majd megsütjük. A megsült káposztát pirospaprikával megszórjuk és összekeverjük.

Oldalasok elkészítése:

A húst 1 vagy 2 bordánként felvágjuk és megmossuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, ráöntjük a vizet és az oldalasokat ráhelyezzük, majd zúzott fokhagymával megszórjuk.

Alufóliával lefedjük és 230 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva pirospaprikával megszórjuk, saját levével meglocsoljuk és további 10-15 percig sütjük vagy amíg szép pirosra nem sül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is