Elkészítése
A sonkát megfőzzük kb 4 óra alatt.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, akkor a többi alapanyaggal összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát teljesen simára.
Kb 1 órán át kelesztjük letakarva.
A megkelt tésztából lecsípünk 2 maréknyi részt. A többit lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. A tésztát ráemeljük a sonkára, hogy alulra kerüljön a behajtott rész. A félretett tésztából fonással, csíkokkal díszítjük.
Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), majd tojássárgájával megkenjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd megsütjük addig, amíg szép világos színt nem kap.
Kihűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!







