Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük nagylyukú reszelőn. A húst alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd felkockázzuk (próbáljuk minél kisebbre), végül sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot, a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk. Esetleg ha nem elég […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.18.

Hozzávalók

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük nagylyukú reszelőn.

A húst alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd felkockázzuk (próbáljuk minél kisebbre), végül sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot, a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk.

Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt íze.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos-burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.

Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel és sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is