Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Francia krémes torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A 26 cm-es tortaformát picit kivajazzuk. A leveles tésztát elosztjuk. Kinyújtjuk a tortaforma méretétől egy kicsit nagyobbra, mert sütés közben összehúzódik. Megszurkáljuk villával és megsütjük kb 10 perc alatt. A másik tésztával ugyanígy járunk el. A krémhez 6 dl tejet felmelegítjük a vaníliával vagy a vaníliás cukorral. A tojásokat szétválasztjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.02.28.

Laphoz:

Vanília krémhez:

Habhoz:

Karamellhez:

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A 26 cm-es tortaformát picit kivajazzuk. A leveles tésztát elosztjuk. Kinyújtjuk a tortaforma méretétől egy kicsit nagyobbra, mert sütés közben összehúzódik. Megszurkáljuk villával és megsütjük kb 10 perc alatt. A másik tésztával ugyanígy járunk el.

A krémhez 6 dl tejet felmelegítjük a vaníliával vagy a vaníliás cukorral. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat simára keverjük a cukorral, liszttel és a megmaradt 2 dl tejjel. Ezt a keveréket hozzáöntjük a meleg tejhez és sűrűre főzzük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A habot a még meleg vaníliás krémhez adjuk és még 5 percig főzzük. A krémet kihűtjük.

A karamellhez a cukrot kis lángon megolvasztjuk és addig keverjük, míg sárgulni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Óvatosan, mert felhabzik!!! Vigyázzunk a kezünkre! Visszatesszük a tűzre és állandóan kevergetve besűrítjük.

Az egyik kisült tésztakorongot egyenlő tortaszeletekre vágjuk és bevonjuk a karamellel, majd hagyjuk megdermedni.

A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.

Az összeállításhoz egyben hagyott tésztakorongot egy kapcsos tortaformába fektetjük. Ráterítjük a vaníliás krémet, erre jön a tejszínhab. A tejszínhab tetején elrendezzük a karamellás lapokat és hűtőbe rakjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is