Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és alulra betolunk egy kis tepsit háromnegyedig engedve vízzel. (Ez azért kell, hogy megfelelő legyen a páratartalom a cukrászpiskótáhhoz). A fagyasztott gyümölcsöt egy szűrőbe tesszük, csapvízzel kicsit lemossuk és hozzákeverünk egy evőkanál édesítőszert. Félrerakjuk, hagyjuk lecsepegni. A barnarizslisztet és a kakaóport egy kis tálban elkeverjük és félretesszük. Kimérem az édesítőszert […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tsche
Beküldte: 2020.09.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és alulra betolunk egy kis tepsit háromnegyedig engedve vízzel. (Ez azért kell, hogy megfelelő legyen a páratartalom a cukrászpiskótáhhoz).

A fagyasztott gyümölcsöt egy szűrőbe tesszük, csapvízzel kicsit lemossuk és hozzákeverünk egy evőkanál édesítőszert. Félrerakjuk, hagyjuk lecsepegni.

A barnarizslisztet és a kakaóport egy kis tálban elkeverjük és félretesszük. Kimérem az édesítőszert a tésztához.

A tojásokat szétválasztjuk.

A citromot meggörgetjük néhányszor a pulton, félbevágjuk és a fehérjéhez csurgatunk/nyomunk belőle pár cseppet. A tojásfehérje szerkezetét az igazi citrom leve kicsit összerántja, így amikor felverjük, sokkal jobban lehet vele dolgozni.

Az édesítő 1/3-ad részét a sárgájához, 2/3-ad részét a fehérjéhez adjuk.

Kézimixerrel kemény habbá verjük a fehérjét, utána a sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd a felvert fehérjéből 3-4 evőkanállal hozzáadunk a sárgájához és tovább verjük kézimixerrel, amíg egy habos, nehezebben folyós anyagot kapunk belőle.

A tojássárgáját egy spatula segítségével hozzáadjuk a fehérjéhez és egy nagy méretű kézi habverővel összedolgozzuk, hogy a fehérjét ne törjük össze.

Ehhez a homogén masszához adjuk a kakaóporos lisztet, 3-4 adagban elosztva és óvatosan hozzákeverjük kézi habverővel.

Végül gyorsan elfelezzük az epreket, a nagyobbakat negyedeljük, hozzáadjuk a tésztához a gyümölcs 3/4-ed részét és egy 25*25 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük. A tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt és mehet a sütőbe.

Arra figyelni kell, hogy a vízzel felöntött tepsi lehetőleg mellette legyen, vagy ha a alatta van, akkor ne közvetlen a süti alatt, mert nem sül meg a víz feletti tészta!

Kb 20-25 perc alatt megsül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tsche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is