Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Rántott, töltött karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karajt 1,5 cm-es darabokra szeleteljük. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és az aprított petrezselyemzöldet. Ha nem állna össze […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.16.

Hozzávalók

A töltelékhez

A panírozáshoz

Elkészítése

A karajt 1,5 cm-es darabokra szeleteljük. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.

A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és az aprított petrezselyemzöldet. Ha nem állna össze a massza, akkor tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Ha kell, akkor utánfűszerezzük.

A szétnyitott karaj egyik felére kanállal teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét.

Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt bő zsiradékban kisütjük.

Ha kicsit hűl szeletelés előtt, akkor szépen lehet majd szelni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is