Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Liba

Szárnyas receptek

Libamájas liba burger

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liba apróhúst daráljuk le, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a liba fűszerkeverékkel. A befűszerezett húst tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Vágjuk a megtisztított hagymákat félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy edényben, majd tegyük bele a felvágott hagymát. Szórjuk rá a cukrot, majd pároljuk meg. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2020.11.10.

Hozzávalók

Hagymalekvárhoz

Tálaláshoz

Elkészítése

A liba apróhúst daráljuk le, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a liba fűszerkeverékkel. A befűszerezett húst tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Vágjuk a megtisztított hagymákat félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy edényben, majd tegyük bele a felvágott hagymát. Szórjuk rá a cukrot, majd pároljuk meg. Adjuk hozzá a lekvárt és keverjük el jól. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor édesítsünk még rajta barna cukorral. Főzzük még kb 10 percig a lekvárral, végül ízesítsük a balzsamecettel.

Formázzuk meg a húspogácsákat az ízesített húsból, majd egy forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalát.

A hideg májból vágjunk ujjnyi szeleteket. Egy vastag falú serpenyőt majdnem egészen forróra melegítsünk fel és rakjuk bele a májszeleteket, ízesítsük sóval, borssal. Amikor erősen barnulni kezdnek a májszeletek fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg kb 1,5-2 perc alatt.

A zsemlék mindkét felét pirítsuk meg egy serpenyőben.

Állítsuk össze a hamburgereket: az elfelezett zsemléket kenjük meg a szósszal, majd rakjunk rá ízlés szerint jégsaláta leveleket. A jégsaláta tetejére rakjunk a hagymalekvárból. A hagyma tetejére rakjuk rá a húst, majd tegyünk a hús tetejére, paradicsomot és hagymalekvárt.

A hagymalekvár tetejére helyezzük rá a májszeleteket, majd a hamburger zsemlék tetejét kenjük meg a szósszal és rakjuk rá a máj tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is