Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Tészta félék receptjei

Jamie Oliver pizzája

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük. A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk. A tészta lágy és kissé ragadós lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.11.11.

Tészta

Feltét

Elkészítése

A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük.

A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.

A tészta lágy és kissé ragadós lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és kb 50-60 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát elosztjuk. Az egyik tésztát kissé megolajozott felületen vagy sütőpapíron vékonyra lapogatjuk a kezünkkel (akár nyújtófát is használhatunk), áttesszük a tepsire, majd megkenjük pizzaszósszal és ráhalmozzuk a feltétet. Végül sajttal szójuk.

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékleten (230-250 fok) vagy ha van a sütőn pizza program, akkor azt indítjuk el.

Az elkészített pizzát kb 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

A másik tésztával is így járunk el.

Ha kisebb pizzákat szeretnénk, akkor osszuk a nyers tésztát több részre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is