Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemellet éles késsel vékonyra szeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hozzávalókat villával összeforgatjuk. A zsemlemorzsa minőségétől és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.12.07.

Húshoz

Körethez

Elkészítése

A csirkemellet éles késsel vékonyra szeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hozzávalókat villával összeforgatjuk. A zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.

A kész masszából nagyobb gombócokat formázunk, kicsit megnyújtjuk és a csirkemellek tetejére helyezzük. A töltelék tetejére egy szelet sajtot teszünk.

Az előkészített búbos húst sütőbe helyezzük és 180 fokon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a sajt pedig hólyagosra sült.

Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet. A rizst egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, majd takaréklángon puhára főzzük. Főzés közben sóval ízesítjük, illetve folyamatosan figyeljük a víz mennyiségét. A lényeg, hogy ne legyen ragadós.

A mártáshoz pár csepp étolajon összesütjük az apróra vágott hagymát, kápia paprikát, paradicsomot. Ezután aprító gépbe tesszük és pürésítjük. Ezután füstölt, őrölt pirospaprikával, sóval ízesítjük, illetve hozzáadjuk a tejfölt és a gépben összekevertetjük.

A mártást hűtőbe tesszük tálalásig.

A sült húst rizzsel, zöldséges mártással és friss salátával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is