Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Szedertorta málnával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a reszelt narancshéjat és összekeverjük, majd a habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot laza, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.08.

Tészta

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

Először a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá.

A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a reszelt narancshéjat és összekeverjük, majd a habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot laza, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot.

Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd rácson hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt három lapra vágjuk.

A töltelékhez a szedret és a málnát a cukorral, a balzsamecettel és kevés vízzel felforraljuk, majd átpasszírozzuk és kihűtjük. A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk.

Ha kihűlt a püré, akkor a porcukorral és a joghurttal kikeverjük, majd belerakjuk a kinyomkodott és folyósra melegített zselatint is.

Ha elkezd dermedni, akkor elfelezzük. Az egyik felébe beleforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt.

Fektessük egy piskótalapot a tortatálra és tegyük köré a tortakarikát. Megkenjük a zselés krém felével és elsimítjuk, majd rákenjük a tejszínes kém felét. Rátesszük a következő lapot és megkenjük mind a két krémmel és befedjük az utolsó lappal. Berakjuk a hűtőbe legalább 3-4 órára, teljesen megdermedjen a torta.

Levesszük a tortakarikát és a díszítéshez a tejszínhabot verjük kemény habbá. A tejszín egyharmadát töltsük habzsákba és tegyükfélre. A maradék tejszínnel kenjük körbe a torta tetejét és az oldalát.

Díszítjük a torta tetejét a félretett habzsák segítségével habrózsákkal. Friss gyümölcsökkel díszítsük és tálalásig hűvös helyen tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is