Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaóport, majd összeforgatjuk óvatosan.
A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (28 cm) öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. A piskótát takarék lángon kb 15 perc alatt megsütjük, állagát tűpróbával ellenőrizzük.
A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab, hozzádolgozzuk a gesztenyét.
Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbekenjük.
Az oldalát csokoládé reszelékkel, a tetejét reszelt gesztenyével díszítjük.









